Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Drakamöllan Operafestival presenterar Askungen

juni 15 @ 18:00 - 21:00

Gruppen som framför Askungen.

Fullt fokus på Operafestivalen där färgsprakande Askungen inleder Lördagen den 15 juni klockan 18

När vi för 16 året i rad bjuder in till Operafestival är det med en färgsprakande uppsättning av Rossinis klassiska opera Askungen. Handlingen känner vi alla och det gör det lätt att hänga med även om föreställningen sjungs på danska. Med kostymer i regnbågens alla färger får också ögat sitt. Kom och låt er förtrollas.

Som alltid är det Guido Paevatalu som håller i trådarna och det här året har han och ensemblen fullt upp för det vi får uppleva är en helt ny föreställning. Det kommer att bli premiärnerver på riktigt. När premiären är avklarad går föreställningen på turné runt om i Danmark.

Alla minns vi sagan om Askungen. Om inte annat från Kalle Anka och hans vänner på julafton eller från Bröderna Grimms klassiska äventyr. Men redan i antikens Grekland och i Kina finns sagor med liknande motiv där en märkvärdig sko hamnar hos kungen eller faraon som börjar leta efter skons ägare.

Här utspelar sig uppsättningen i nutid för att visa att en äldre klassisk opera har lika mycket att säga oss idag. Föreställningen följer den ursprungliga handlingen och vi möter först Askungen som en förtryckt och bespottad piga i en dysfunktionell familj. Vi får vi uppleva hur hon blommar ut till en sann hjältinna som frigör sig från alla traditionella förväntningar. Hon får sin pris men visar oss också att förlåtelse är möjlig.

Guido har valt att också låta dagens debatt om kön bli en del av operan. Allt flätas in i den ursprungliga handlingen på ett humoristiskt och lättsamt sätt precis som det skall vara i en riktig buffo opera. I slutscenen väntar en stor överraskning!

Vår Askunge har redan fått lysande recensioner
Rollbesättningen är en blandning av erfarna och unga sångare för att skapa den speciella dynamik som uppstår när flera generationer interagerar och arbetar tillsammans.

Josefine Andersson. som debuterade på Drakamöllan 2018, höjdes till skyarna för sin tolkning av Askungen på Folkoperan i Stockholm. Som prinsen möter vi Petter Moen, norsk tenor. Hans kammartjänare är Fredrik Rolin.

Den elaka styvfadern sjungs av Guido själv. De två döttrarna sjungs av Signe Asmussen och Niels Jörgen Riis. Hans Lawaetz uppträder i rollen som lärare och filosof. Kapellmästare är Leif Greibe som leder en orkestern bestående av pianao, violin, cello och klarinett.

Kostnad: 600:- barn och ungdomar gratis
Biljetter: Beställ biljetter via deras hemsida – Drakamöllan

Detaljer

Datum:
juni 15
Tid:
18:00 - 21:00
Webbplats:
http://www.dakamollan.com/sommarkonsert

Plats

Drakamöllans gårdshotell
Drakamöllans väg 105
Degeberga, 297 95
+ Google Map
Telefon
044-351016
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Drakamöllans gårdshotell
Telefon
044351016
E-post
info@drakamollan.com
Visa Arrangör-webbplats